Scotsman on maailman johtava jääpalakoneiden ja jäähilekoneiden valmistaja, joka on toimittanut laadukkaita laitteitaan ympäri maailman jo useita vuosikymmeniä. Suomessa Scotsmanin jääpalakoneita on ollut saatavilla 1970-luvulta lähtien, jolloin Dayton aloitti maahantuontiyhteistyön perinteikkään yrityksen kanssa.

Jääpala- ja jäähilekoneet kaikkiin käyttötarkoituksiin

Jää on monipuolinen aine, jolla on yllättävän monia käyttötarkoituksia. Missä tahansa jotain täytyy viilentää tai pitää kylmänä, siellä tarvitaan jäätä.

Jääpalakoneita ja jääpalasäiliöitä tarvitaan tyypillisesti baareissa, ravintoloissa, hotelleissa ja risteilylaivoilla. Scotsmanilla on erittäin laaja valikoima erikokoisia ja -tehoisia jääpalakoneita, joiden kapasiteetti vaihtelee muutamasta kymmenestä kilosta muutamiin satoihin kiloihin vuorokaudessa.

Mutta käytetään jäätä muuallakin kuin juomissa: muun muassa kalastajat, logistiikka, myymälöiden palvelutiskit, elintarviketeollisuus ja sairaalat tarvitsevat päivittäisissä toiminnoissaan jäämurskaa, jäähilettä tai jopa erittäin kylmää liuskejäätä. Eri olomuodoissa oleva jää soveltuu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Näin ollen tarvitaan myös erilaisten jäätyyppien tuotantoon erikoistuneita laitteita. Scotsmanin valikoimasta löytyy sopiva ratkaisu kaikkiin tarpeisiin.

Scotsman machines
Scotsman ice drink

Monipuoliseen viilennykseen sairaaloissa ja elintarviketeollisuudessa

Sairaalat ovat yksi suurimpia jäähileen käyttäjiä, sillä jäätä käytetään erilaisiin kylmähoitoa vaativiin toimenpiteisiin. Myös laboratorioissa voi olla tarvetta jäähdytykselle.

Scotsmanin suuret ja tehokkaat jäähilekoneet on suunniteltu elintarvikemyymälöihin, kalasatamiin ja kalastuslaivoihin. Kala on herkkä elintarvike, jonka kylmäketjun on säilyttävä katkeamattomana vedestä myymälään asti. Niinpä kalastajat säilövät saaliinsa jäämurskaan kuljetuksen ajaksi. Jäähile sopii myös päivittäistavarakauppojen kalatiskille kalan kylmäsäilytykseen sekä esillepanoon, sillä se ei riko tai jäädytä kalan pintaa. Kun jään lämpötila on lähellä nolla-astetta, kalan pinnalle ei pääse muodostumaan bakteereita, vaan kala säilyy tuoreena. Scotsmanin jäähilekoneisiin luottavat myös Suomen johtavat päivittäistavarakauppaketjut.

Liuskejää on erityisen kylmää ja kuivaa jäätä, joka sulaa erittäin hitaasti. Tavallista jäätä kylmempi liuskejää on suunnattu lähinnä teollisuuden käyttöön, esimerkiksi lihateollisuuteen makkaramassojen jäähdytykseen. Lisätietoa Scotsmanin liuskejääkoneista saat Daytonilta.

Dayton toimii Scotsmanin jäävalmistuskoneiden maahantuojana ja myyjänä. Myynti-, huolto- ja varaosa-asioissa sinua palvelee myös koko Suomen kattava huoltoverkostomme.

Jääpalan koolla ja muodolla on väliä

Äkkiseltään voisi luulla, ettei niinkin yksinkertaisessa tuotteessa kuin jääpaloissa voi olla laatueroja, mutta kyllä niissä vain on! Ravintola-alalla ei ole ollenkaan samantekevää, minkälaisilla laitteilla baaritiskin jääpalat on tehty, tai minkä kokoisia ja muotoisia lasiin laitettavat jääpalat ovat.

Varsinkin hyvässä drinkkibaarissa jääpalojen koolla ja muodolla on väliä. Neliskulmaiset jääpalat vievät lasissa enemmän tilaa kuin pyöreämmät, jotka laskeutuvat lasin pohjalle tiiviimmin. Pyöreäreunaiset ja kauniin kirkkaat gourmet-jääpalat ovat jääpalojen aatelia. Aidot ja alkuperäiset gourmet-jääpalat miellyttävät sekä asiakasta että baarimikkoa: ne sulavat lasissa hitaasti, ja koska ne eivät tartu toisiinsa kiinni, niitä on helppo annostella.

Myös jääpalojen koolla on väliä. Kun asiakas tilaa esimerkiksi viskin jäillä, jääpalojen ei haluta sulavan liian nopeasti, ettei arvokas juoma laimene. Niinpä viskibaarissa käytetään isoja jääpaloja. Pienet ja keskisuuret jääpalat soveltuvat ravintoloihin, kahviloihin sekä suuriin pikaruokaravintoloihin, joissa myydään verrattain nopeasti nautittavia virvokkeita.

Scotsmanin AC-mallin jääpalakoneilla voi valita valmistettavan jääpalan koon kolmesta vaihtoehdosta. Saatavana on joko vesi- tai ilmalauhdutteinen malli käyttökohteen vaatimusten mukaan, joko jääpalasäiliöllä tai ilman. EC-sarjan malleissa on lisäksi poistovesipumppu, jonka ansiosta koneita ei tarvitse sijoittaa lattiakaivon päälle, vaan poistoveden voi johtaa jopa 7 metrin päähän.

Jää on monipuolinen aine, jolla on yllättävän monia käyttötarkoituksia. Missä tahansa jotain täytyy viilentää tai pitää kylmänä, siellä tarvitaan jäätä.

Jäätäviä teholaitteita tarpeesi mukaan

Scotsman on markkinoiden johtava jäähilekoneiden valmistaja. Sen koneilla voi valmistaa kolmea eri laatuista jäähilettä, ja koneet vaihtelevat kapasiteetiltaan aina pienestä 9 kilon koneesta 10 000 kilon tehopakkauksiin. Siinä missä mallistomme pienemmät koneet on suunniteltu ravintolakäyttöön, suurempitehoisia jääkoneita käytetään muun muassa sairaaloissa ja teollisuudessa. Pyydä lisätietoja Scotsmanin tuotteista meiltä!