Italiassa kahvi on elämäntapa, joten sen laadusta ollaan erityisen tarkkoja. Italialainen illy on huippulaatuinen kahvisekoitus yhdeksästä maailman parhaasta Arabica-kahvilaadusta. illy valmistetaan perinteisen kahvinvalmistuksen perinteitä kunnioittaen, niin että kahvipapuja paahdetaan pitkään ja huolella. Näin syntyy tumma ja aromikas kahvilaatu. illy tarjoaa aina tasalaatuisen ja täydellisen kahvinautinnon, ilman kompromisseja. Suositun kahvimerkin kahvia juodaan jopa 6 miljoonaa kupillista päivässä ympäri maailman – kodeissa, toimistoissa sekä maailman parhaissa kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa.

Italian omaleimainen kahvikulttuuri
Italiassa on aivan omanlaisensa kahvikulttuuri, josta on hyvä tietää muutama keskeinen piirre:

Italialaiset aloittavat aamunsa aina cappuccinolla, joka on vaahdotetulla maidolla höystetty espressopohjainen maitokahvi. He kuitenkin pudistelevat päätään turisteille, jotka juovat kahvinsa maidolla vielä puolen päivän jälkeenkin. Italiassa nimittäin vallitsee kirjoittamaton sääntö siitä, ettei kahviin laiteta maitoa enää puolenpäivän jälkeen. Maitokahviin tottuneen turistin pelastaa caffe macchiato, johon tulee vain hieman vaahdotettua maitoa, ja jonka voi poikkeuksellisesti tilata mihin aikaan vain.

Ruuan päätteeksi italialaiset nauttivat kupillisen vahvaa espressoa. Italialaisessa kahvilakulttuurissa ei ole tapana ole istahtaa pöytään siemailemaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia. Sen sijaan espresso siemaistaan nopeasti, tiskillä seisten. Baatitiskillä käy kova kuhina, kun italialaiset parveilevat sen ympärillä espressojaan tilaten, ja tiskin takana taitavat baristat tekevät kahvin valmistuksesta taidetta.

Jos kuitenkin haluat istahtaa pöytään levähtämään tai terassille lueskelemaan sanomalehteä kahvia siemaillen, toki se useimmissa paikoissa onnistuu, mutta pöytään tarjoiltuna kahvi maksaa aina tuplasti enemmän kuin tiskillä seisten nautittuna. Kannattaa myös muistaa, että jos Italiassa tilaa pelkän kahvin, saa yleensä Espresson, mutta kun hallitsee oikean termistön, ihania erikoiskahvivaihtoehtoja on runsaasti. Seuraavassa käydään läpi niistä yleisimmät.

Italialaiset erikoiskahvit tutuksi

Espresso on pikkuruisesta espressokupista nautittava vahva kahvi, joka on kaikkien italialaisten kahvijuomien perusta. Espresso valmistetaan laadukkaista, vastajauhetuista kahvipavuista lähes kiehuvaan veteen. Kahvipavun rasvoista ja veden hiilidioksidista syntyy juoman pinnalle vaahtokerros, crema, joka kertoo kahvin laadusta. Jos kahvi on pitkään jauhettuna, kahvipavut kuivuvat, eikä juoman pinnalle muodostu kunnollista vaahtokerrosta.

Espresso ristretto on niukkaan veteen puristettu, tiukempi ja lyhyempi espressokahvi.

Espresso lungo puolestaan on hiukan miedompi ja pidempi espresso, jota on jatkettu vedellä.

Cappucino on isosta kahvikupista tarjottava kahvijuoma, johon tulee yksi annos espressoa, höyrytettyä, kuumaa maitoa ja kuohkeaa maitovaahtoa. Italialaisten aamukahvi.

Caffe Latte eli maitokahvi tarjotaan pitkästä lasista. Se valmistetaan tuplaespressosta lisäämällä siihen runsaasti höyrytettyä maitoa. Maitoa ei saa vaahdottaa liian ilmavaksi, jotta se säilyy juoksevana.

Caffe macchiato on espressokahvi, johon on lisätty tilkka maitoa. Juoman nimi tarkoittaa “tahrittua kahvia”, mikä juontaa juurensa italialaisten suhtautumisesta maidon lisäämiseen.

Latte macchiato, ”tahrattu maito”, valmistetaan päinvastoin kuin edellinen: vaahdotettuun maitoon kaadetaan tilkka espressoa. Jotta maito ja kahvi sekoittuvat kunnolla keskenään, maitoa ei saa vaahdottaa liian kuohkeaksi. Alun perin lapsille tarjottava kahvijuoma.

Caffe americano vastaa lähimmin sitä, mihin monet länsimaiset ovat tottuneet: espresson joukkoon lisätään reilusti kuumaa vettä, niin että lopputulos muistuttaa suodatinkahvia.

Caffe correttossa espressoon lorautetaan jotain miestä väkevämpää, kuten grappaa tai likööriä.

Tuoreet Arabica-kahvit papuina tai jauhettuna

Daytonilta saat illyn laadukkaat kahvit sekä kokonaisina papuina että valmiiksi jauhettuna. Valikoimasta löytyy tumma ja keskitumma paahto sekä kofeiiniton vaihtoehto. Pienemmät 250 gramman pakkaukset soveltuvat pienempään kahvinkulutukseen ja takaavat kahvin tuoreuden, sillä pakkaus ei ehdi olla liian kauan avonaisena. Suurempaan kulutukseen, esimerkiksi HoReCa-sektorin tarpeisiin, sopii riittoisa kolmen kilon pakkauskoko.

illy-papukahvit ovat Ihanteellinen vaihtoehto kahvin, espresson, cappuccinon ja muiden erikoiskahvien valmistukseen kahviautomaateilla. Laadukkaat, käsinpoimitut Arabica-pavut takaavat sopivan voimakkaan aromin. Kofeiinittomista illy-pavuista saat parasta espressoa ilman kofeiinin piristäviä ominaisuuksia. Se on vatsaystävällinen vaihtoehto, joka sopii jokaiselle kahvin ystävälle. Myös kofeiiniton illy sopii kahviautomaatteihin.

illy valmistetaan perinteisen kahvinvalmistuksen perinteitä kunnioittaen, niin että kahvipapuja paahdetaan pitkään ja huolella. Näin syntyy tumma ja aromikas kahvilaatu. illy tarjoaa aina tasalaatuisen ja täydellisen kahvinautinnon, ilman kompromisseja

Daytonilta saat illyn laadukkaat kahvit sekä kokonaisina papuina että valmiiksi jauhettuna. Valikoimasta löytyy tumma ja keskitumma paahto sekä kofeiiniton vaihtoehto. Pienemmät 250 gramman pakkaukset soveltuvat pienempään kahvinkulutukseen ja takaavat kahvin tuoreuden, sillä pakkaus ei ehdi olla liian kauan avonaisena. Suurempaan kulutukseen, esimerkiksi HoReCa-sektorin tarpeisiin, sopii riittoisa kolmen kilon pakkauskoko. illy-papukahvit ovat ihanteellinen vaihtoehto kahvin, espresson, cappuccinon ja muiden erikoiskahvien valmistukseen kahviautomaateilla. Laadukkaat, käsinpoimitut Arabica-pavut takaavat sopivan voimakkaan aromin. Kofeiinittomista illy-pavuista saat parasta espressoa ilman kofeiinin piristäviä ominaisuuksia. Se on vatsaystävällinen vaihtoehto, joka sopii jokaiselle kahvin ystävälle. Myös kofeiiniton illy sopii kahviautomaatteihin. Jauhettu illy-kahvi pakataan ilmatiiviiseen, alipaineistettuun suojakaasupakkaukseen, joka säilyttää kaikki kahvin hienot aromit. Valmiiksi jauhettu illy-kahvi myydään 250 gramman pakkauksissa, ja saatavana on keskitumma jauhatus sekä kofeiiniton vaihtoehto. Daytonilta saat myös illyn kahvikapseli, kahvipodit sekä laadukkaat kahvikoneet ja muut laitteet hyvin palvelevan kahvilan tarpeisiin. Jos haluat lisätietoja tuotevalikoimastamme, ota yhteyttä!